Filmfestival van Cannes 2024

DOOR DUNCAN MIL
13 mei 2024 – 25 mei 2024 – Meryl Streep ontvangt de erepalm d’Or op de openingsavond van de 77e editie van het filmfestival van Cannes, terwijl George Lucas de erepalm d’Or ontvangt tijdens de slotceremonie.

“Ik ben onmetelijk vereerd om het nieuws over deze prestigieuze prijs te ontvangen”, zei Streep in een verklaring. “Het winnen van een prijs in Cannes, voor de internationale gemeenschap van kunstenaars, is altijd de hoogste prestatie in de kunst van het filmmaken geweest”, voegde ze eraan toe.

De spraakmakende selectie films die dit jaar op het festival staan, omvat ‘Megalopolis’ van Francis Ford Coppola, ‘Oh, Canada’ van Paul Schrader en ‘The Shrouds’ van David Cronenberg, die in competitie spelen.

‘The Apprentice’, waarin Sebastian Stan de rol van Donald Trump speelt, en ‘The Substance’ van Coralie Fargeat, een door vrouwen aangedreven horrorfilm met in de hoofdrollen Demi Moore en Margaret Qualley, doen ook mee.

George Miller’s “Furiosa: A Mad Max Saga” en Kevin Costner’s westerse epos “Horizon, an American Saga” spelen buiten competitie.

Het filmfestival van Cannes vindt plaats van 14 tot en met 25 mei.

error: Kopiëren mag niet!