Trump leidt Biden in de Amerikaanse marginalen.

DOOR DUNCAN MIL
May 14, 2024 – Uit nieuwe peilingen blijkt dat Donald Trump president Joe Biden leidt in vijf cruciale strijdtonelen, terwijl jonge en niet-blanke kiezers hun onvrede uiten over de economie en de oorlog in Gaza.

Uit onderzoeken van de New York Times, Siena College en The Philadelphia Inquirer bleek dat Trump voorop liep onder de geregistreerde kiezers in een onderlinge strijd tegen Biden in vijf van de zes belangrijke staten: Michigan, Arizona, Nevada, Georgia en Pennsylvania.

Biden leidde onder de geregistreerde kiezers in slechts één slagveldstaat, Wisconsin.

De Biden-campagne heeft tientallen miljoenen dollars aan advertenties uitgegeven in de strijdtonelen, maar de peilingen laten weinig aanwijzingen zien dat dit Biden heeft geholpen of Trump heeft geschaad.

De bevindingen wijzen op de wijdverbreide ontevredenheid onder veel kiezers over de toestand van de economie.

“Het baart mij zorgen als ik de pers steeds weer uit het Witte Huis zie komen, waar ze blijven zeggen dat de economie goed is”, zegt systeemingenieur Jacob Sprague (32).

“Dat is echt raar, want ik betaal meer aan belastingen en meer aan boodschappen en meer aan huisvesting en meer aan brandstof. Dat voelt dus niet goed.”

error: Kopiëren mag niet!