31-jarige vrouw en haar 5-jarig zoontje doodgereden – Baby in handen moeder ongedeerd

De 31-jarige C.D., haar 5-jarige zoon D.D. en zuigeling D.D. van 1½ jaar zijn dinsdagochtend 14 mei op de hoek van de Nabibaksweg door de 23-jarige automobilist J.A. aangereden. De moeder en haar 5-jarige zoon waren vrijwel op slag dood.

De politie van het bureau Santodorp kreeg ‘s morgens de melding van een aanrijding met dodelijke afloop op de Mohamed Rashid Pierkhanweg ter hoogte van de Nabibaksweg. Bij aankomst troffen de agenten de twee lichamen van de vrouw en haar zoontje, die geen teken van leven meer vertoonden, op een langs de weg lopende terrein aan. 

Uit het voorlopige onderzoek van de politie is gebleken dat de automobilist J.A. vermoedelijk met een vrij hoge snelheid reed vanuit de Magentakanaalweg gaande in de richting van Sunny Point. Bij het beschrijven van een bocht moet hij de controle over de besturing van zijn voertuig hebben verloren en reed vervolgens een elektriciteitsmast aan. Hij raakte vervolgens van de weg en reed de moeder, die langs de weg stond met haar 5-jarige zoon en de zuigeling in haar armen, aan. 

Moeder en zoon waren vrijwel op slag dood, waarna het voertuig tegen een schutting tot stilstand kwam. De zuigeling bleef ongedeerd en de automobilist J.A. liep zware lichamelijke letsels op. 

De materiële schade aan de auto is aanzienlijk en is ter herkeuring door de politie in beslag genomen. De bestuurder J.A., die niet onder invloed van alcohol verkeerde, blijkt niet in het bezit te zijn van een Surinaams rijbewijs. 

Een arts stelde officieel de dood van de moeder en haar zoontje vast. De automobilist en de zuigeling zijn voor medische behandeling in een ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Het onderzoek naar deze aanrijding duurt voort, zo meldt het Korps Politie Suriname.

error: Kopiëren mag niet!