VSB pleit voor versoepeling visumbeleid voor Franse toeristen

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) wil dat het visumbeleid voor Franse toeristen wordt versoepeld. De VSB stelt voor om een multi-entry visum voor een jaar of langer in te voeren, met gratis toegang voor kinderen onder de 12 jaar.

Volgens de VSB is dit in lijn met internationale trends in de toerisme-industrie. De versoepeling van het visumbeleid zou ook de internationale relaties en handel tussen Suriname en Frankrijk kunnen versterken.

De VSB hoopt dat de overheid samen met andere ministeries, zoals Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), Justitie en Politie (JusPol) en en Financiën, zal samenwerken om de voorstellen van de VSB uit te voeren. 

De VSB is ervan overtuigd dat dit Suriname aantrekkelijker zal maken als toeristische bestemming en zal leiden tot economische groei en culturele uitwisseling tussen Suriname en Frankrijk.

error: Kopiëren mag niet!