Nieuwe FIFA coaching cursus gelanceerd door SVB en Opleidingsinstituut

In een gezamenlijke inspanning hebben de Surinaamse Voetbalbond (SVB) en het opleidingsinstituut, in samenwerking met de FIFA, een speciale cursus opgezet voor de coaches van de Surinaamse Middenstands-Liefhebbers (SML). Deze cursus is bedoeld als een voorbereiding op de professionele opleiding in overeenstemming met de CONCACAF conventie standaarden, die al door het opleidingsinstituut is ontwikkeld.

De cursus, verzorgd door een expert van de FIFA en het eigen instituut, staat gepland van donderdag 16 tot en met zondag 19 mei. Dit initiatief biedt een unieke kans voor hoofdcoaches en assistent-coaches van iedere vereniging om hun kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen, op voorwaarde dat zij voldoen aan enkele strikte vereisten.

Om deel te kunnen nemen, moeten coaches in het bezit zijn van een CT A diploma (of daaraan gelijkgesteld), een trainerslicentie hebben, en onder contract staan bij hun voetbalvereniging voor tenminste twee jaar.

Deze vierdaagse cursus, die dagelijks loopt van 8.30 uur tot 17.00 uur, vereist volledige toewijding van de deelnemers. Als beloning voor hun inzet en participatie zullen de coaches vier licentiepunten ontvangen, een waardevolle toevoeging aan hun professionele accreditatie.

Tot op heden hebben 24 coaches zich met alle vereiste documenten geregistreerd bij de administratie van de SVB. De deadline voor registratie was op woensdag 8 mei . Deze cursus markeert een significante stap voorwaarts in de professionalisering van voetbalcoaching in Suriname en biedt coaches de tools en kennis die ze nodig hebben om zich verder te ontwikkelen in hun carrière.

error: Kopiëren mag niet!