Werknemersbond EBS legt werk neer

De personeelsbond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) heeft maandagmiddag op een algemene ledenvergadering besloten het werk per onmiddellijk neer te leggen. De werkneerlegging is landelijk. 

De personeelsbond accepteert het niet dat de EBS-directie besloten heeft bondsvoorziitter Marciano Hellings wegens dringende redenen te ontslaan. Hellings is gisteren per schrijven ontslagen. 

Marciano Hellings wordt verweten digitaal fotomateriaal van bedrijfseigendommen te hebben doorgestuurd aan derden. De bondsvoorzitter zou het fotomateriaal op social media hebben gepost en zich daarbij beledigend hebben uitgelaten naar de EBS-directieleden Leo Brunswijk, algemeen directeur, en Marcel Eyndhoven, de technisch directeur.

Hellings is verweer aangezegd en heeft erkend dat hij zich beledigend heeft uitgelaten. Conform de cao binnen de EBS levert grove belediging van de directie een dringende redenen voor ontslag. Hellings die een van de ondertekenaars is van deze cao, behoorde dit zeker te weten.

De algemene ledenvergadering van de personeelsbond heeft besloten “alles plat te leggen”.

SS

error: Kopiëren mag niet!