India: Verkiezingen, Modi’s partij beschuldigd van demoniseren van moslims in video

De politie in India heeft een zaak geopend tegen hoge leiders van de regerende Bharatiya Janata Partij (BJP) naar aanleiding van een bericht op social media dat volgens oppositieleiders “moslims demoniseert”.

Een animatievideo toont senior leiders van de Congrespartij die voordelen toekennen aan moslims ten koste van gemarginaliseerde kasten en stamleden. Uren nadat de politiezaak was geopend, vroeg de verkiezingscommissie X (voorheen Twitter) om de video te verwijderen

In haar besluit zegt de verkiezingscommissie dat haar hoofdverkiezingsfunctionaris in Karnataka (de video is gepost door de staatseenheid van de BJP in Karnataka) X zondag al “al opdracht had gegeven” om de post te verwijderen, maar dat dit nog niet was gebeurd.

De stemming in Karnataka vond dinsdag plaats en eindigde vroeg in de avond lokale tijd. Premier Narendra Modi heeft ook soortgelijke beweringen gedaan over de oppositie die tijdens verkiezingsbijeenkomsten de moslimminderheid bevoordeelt boven andere sociale groepen.

error: Kopiëren mag niet!