Minister Mac Andrew: “Bemiddelingsraad verdient de nodige aandacht”

De Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname (BR), onder voorzitterschap van Ferdinand Welzijn, verdient de nodige aandacht gezien haar rol, functie en inzet. Dat zegt minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken naar aanleiding van de overhandiging  dinsdag 7 mei van het jaarverslag van de Bemiddelingsraad aan de bewindsman.

10 zaken afgehandeld in 2023

De BR bemiddelt  tussen werkgevers en werknemers en treedt op verzoek van partijen op als scheidsgerecht om arbeidsgeschillen te voorkomen of te beslechten, waarbij partijen gebonden zijn zich neer te leggen bij een beslissing van de raad. Zo heeft de raad in 2023 in totaal 10 zaken afgehandeld en totaal 23 zittingen gehouden. 

De raad heeft van de gelegenheid gebruikgemaakt om aandacht te vragen van de bewindsman voor enkele operationele issues. 

De minister heeft benadrukt dat hij te allen tijde open staat voor een goede samenwerking met de Bemiddelingsraad en alles in het werk zal stellen om de aangekaarte issues aan te pakken. Partijen staan een goede samenwerking voor. Wat die aangekaarte issues zijn, is niet duidelijk.

error: Kopiëren mag niet!