Marion (14) wil een voorbeeld zijn voor leeftijdsgenoten en doet aan sport: voetbal 

Vandaag de dag komen jongeren nogal eens negatief in het nieuws, zoals onlangs nog, een paar scholieren die stoer doen met wapens in een video die viraal ging op social media. Er zijn zoveel nuttige dingen waarmee jongeren zich bezig kunnen houden. Ze kunnen een voorbeeld nemen aan de 14-jarige leerlinge Marion S. 

Een redactrice van Dagblad Suriname kwam haar op de hoek van een straat tegen en vroeg haar waarom ze daar stond. Het meisje antwoordde netjes en zei: “Goedemiddag mevrouw, ik ben Marion en op uw vraag is het antwoord, dat ik word opgehaald door mijn moeder. Met mijn klasgenoten sta ik hier, omdat het ook gunstig is. Om op school afgehaald te worden vind ik niet zo leuk, want sommige mensen rijden en stoppen zo nonchalant zonder rekening te houden met het verkeer.”

De redactrice vond Marion heel vlot praten en vroeg wat haar hobby is, of misschien aan een sport doet. 

Exif_JPEG_420

“Voetballen! Ik train al een maand, maar pas in augustus begint het nieuwe seizoen en ik ga mij laten inschrijven. Mijn conditie moet opgevoerd worden en het gaat niet zo snel. Waarom ik voor voetbal heb gekozen is, omdat mijn lichaam geheel in beweging komt, dat is een, en ten tweede omdat ik Suriname in de toekomst kan vertegenwoordigen samen met mijn teamgenoten. Verder kan ik mijn vriendinnen ook bemoedigen om een sport te doen en anderzijds ze meetrekken met voetbal. Het is voor mij een eer.”

“Als advies geef ik mee aan mijn leeftijdsgenoten om niet op het slechte pad te gaan. En ook de juiste vrienden te kiezen. Mijn ouders zijn nogal streng. maar ik weet dat ze het goed bedoelen. Natuurlijk verschilt een ieder. Ik zou mij niet laten misleiden, want mijn reputatie gaat eraan en verdriet aan mijn ouders geven wil ik niet. Vanuit deze wijze hoop ik dat jullie dit lezen en tot bezinning komen. Het gaat niet altijd even goed, maar breng het in balans.”

CS

error: Kopiëren mag niet!