Nieuwe single van Miley Cyrus en Beyoncé kan via radio worden gered

Miley Cyrus en Beyoncé scoorden een paar weken geleden een grote hit in de VS toen ‘II Most Wanted’ debuteerde in de Hot 100. Het nummer opende op nummer 6 in de hitlijsten in de week dat Bey’s nieuwe album Cowboy Carter in de Billboard 200 verscheen. op nummer 1.

“II Most Wanted” was een hit in een aantal Billboard-hitlijsten en bereikte de top 10 op verschillende lijsten. Ongeveer een maand later viel het nummer snel in een paar roosters… maar radio kan de reddende genade zijn, aangezien de opname op verschillende airplay-cijfers verbetert.

Deze week groeit ‘II Most Wanted’ op twee van de Billboard-radiohitlijsten. Het nummer springt in het derde frame van nummer 31 naar nummer 27 op de Pop Airplay-lijst. Op de Adult Contemporary-ranglijst is het gestegen van nummer 39 naar nummer 33 in zijn tweede stint op de selectie.

Radio-aandacht kan een dalend nummer – misschien een nummer dat hoog in de hitlijsten debuteerde – omdraaien en helpen vasthouden. Voortdurende ondersteuning door een verscheidenheid aan stations kan ervoor zorgen dat “II Most Wanted” zijn achteruitgang vertraagt, en misschien de komende weken weer in de Hot 100 terechtkomt, naarmate steeds meer DJ’s en programmeurs het in rotatie brengen.

Terwijl het op de popradio in de VS steeds populairder wordt, blijkt ‘II Most Wanted’ niet de hit te zijn die sommigen hadden voorspeld. Ja, het werd gelanceerd in een verheven positie op de Hot 100, maar dat was te danken aan de beroemdheidskracht van zowel Cyrus als Beyoncé. Het is voor hen moeilijker om het gaande te houden dan een verheven begin te verdienen.

error: Kopiëren mag niet!