Politie Hong Kong onderschept zo’n 225 kilo cocaïne uit Suriname in containers met schroot

De politie van Hong Kong meldde zondag 19 mei dat ze ongeveer 225 kilo cocaïne in beslag heeft genomen in een pakhuis in Ta Kwu Ling (Ta Kwu Ling is een gebied in North District, New Territories, Hong Kong, vlakbij de grens met Shenzhen). en twee mannen hebben gearresteerd. De buit zou een marktwaarde hebben van US$ 25 miljoen, aldus berichten diverse media in Hong Kong. Het gaat om de grootste drugsvangst dit jaar in Hong Kong.

De politie zei dat de vermoedelijke drugs verborgen waren in containers die schroot vervoerden en verscheept waren vanuit Suriname. Agenten hebben vrijdag een inval gedaan in het magazijn in Ping Che, een dorp in het district Ta Kwu Ling.

“Ons onderzoek heeft uitgewezen dat het drugssyndicaat enkele, naar onze mening, onwetende vrachtwagenarbeiders in dienst had genomen om hen te helpen bij het ontmantelen van ongeveer 40 ton schroot uit de containers, waarbij het syndicaat toezicht hield op het lossen”, zei hoofdinspecteur Wilson Tam zondag in een briefing.

“Vervolgens voerden onze agenten de inval uit, en we vonden twee arbeiders en arresteerden de andere twee vermoedelijke leden van het drugssyndicaat.”

Tam voegde eraan toe, dat uit inlichtingen bleek dat de vermoedelijke drugs in Hong Kong werden opgeslagen, voordat ze in andere landen zouden worden verkocht.

error: Kopiëren mag niet!