Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstruik wil opnieuw verbinding maken met ‘mijn echte krachtbron’ in Suriname

“Op dit moment heb ik veel veranderingen doorgevoerd, zowel bij mijn personeel als bij mezelf”, aldus de inmiddels 36-jarige Jairzinho Rozenstruik in een interview onlangs op MMA Hour.

“Ik heb het gevoel dat ik na het Overeem-gevecht weg navigeerde van mijn krachtbron, namelijk Suriname. Dus op dit moment zet ik een paar stappen terug, ga terug naar huis, herijk het opnieuw, maak opnieuw verbinding met Suriname, breng mezelf bij elkaar, en dit was een klein stukje van wat ik heb bereikt tijdens mijn reis die ik een paar maanden geleden ben begonnen.” (‘Bigi Boi’ won met een KO in december 2019 in de Capital One Arena in Washington DC, tijdens de UFC Fight Night, van de in Groot-Brittannië geboren Nederlander Alistair “The Demolition Man” Overeem.)

Rozenstruik, de enige huidige UFC-vechter uit Suriname, woont in Florida en traint bij het Amerikaanse Topteam. Hoewel hij van plan is door te gaan met ATT, zei Bigi Boi dat hij naar huis gaat, waar hij kan opladen en terugkeren naar zijn beste vorm.

“Ik ga in de rivier liggen, ga de jungle in en haal mijn kracht”

“Dat is mijn echte krachtbron. Ik ga terug naar Suriname, ga in de rivier liggen en haal mijn kracht”, aldus Rozenstruik. “In Suriname willen we graag opnieuw verbinding maken met de cultuur. Ga de rivier in, ga in contact met de grond, met de aarde, dat soort dingen. Ik heb het gevoel dat ik mijn kracht aan het verliezen ben, terwijl ik door mijn ware zelf navigeer, wat mij naar dit hogere niveau heeft gebracht. Ik heb het gevoel dat ik dat weer moet bereiken. … Rust even uit, ga even weg van alles, ga de jungle in, ga liggen in de rivier, dat is een van de belangrijkste dingen. Aarden en verbinden met de aarde, dat is een van de belangrijkste dingen die ik vroeger deed. Het brengt mij ontspanning, het brengt mij alles. Het maakt mij ontspannen in alles, ook in mijn persoonlijke leven. Ik heb het al een tijdje niet meer gedaan en ik heb het gevoel dat mijn ziel daarom vraagt.”

De afgelopen vijf jaar was Bigi Boi de headliner op zes UFC-events, meer dan elke huidige UFC-kampioen naast Jon Jones en Leon Edwards. Dat is een hele prestatie voor een jongen uit Paramaribo, waar Rozenstruik trots op is, aldus MMA Fighting.

error: Kopiëren mag niet!