Brazilië: President Lula opent fabriek voor productie insuline

Regering zal insuline opkopen om gratis landelijk beschikbaar te stellen voor diabetespatiënten 

De Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva nam vrijdag in de stad Nova Lima, in de deelstaat Minas Gerais, deel aan de opening van een  fabriek voor de productie van menselijke insuline Biomm. 

De overheid zal de volledige productie opkopen om deze landelijk gratis beschikbaar te stellen voor diabetespatiënten. De faciliteit zou ongeveer R$ 800 miljoen (US$ 156 miljoen) hebben gekost via leningen van publieke banken. 

Brazilië importeert momenteel 95% van de insuline die het gebruikt. Er wordt gezegd dat ongeveer 15,7 miljoen volwassenen in het hele land de ziekte hebben. 

“Aanwezig zijn bij de inhuldiging van de insulinefabriek van Biomm in Minas Gerais toont het strategische belang van een industrie als deze voor Brazilië. Ik zag onze droom van soevereiniteit op gezondheidsgebied vorm krijgen”, schreef Lula op X over de gelegenheid.

error: Kopiëren mag niet!