“Gangster gedrag” bij scholieren 

Onlangs circuleerde er een video op social media waarin scholieren te zien zijn in blauwe uniformen, die pronktn met wapens en scherpe voorwerpen terwijl ze uitspraken doen. Dit verontrustende beeld verspreidde zich snel op social media en heeft inmiddels ook de aandacht van de politie getrokken, volgens de afdeling Jeugdvoorlichting van het Korps Politie Suriname. 

Ook vrijdag heeft het Meldpunt Informatie Anoniem (MIA) een dringende oproep gedaan om informatie te verzamelen over deze scholieren.

De buurtmanager van het ressort Rijsdijk, majoor K. Pengel van de politie, organiseerde woensdag 24 april met medewerkers van de afdeling Jeugdzaken motivatie sessies en voorlichtingssessies voor leerlingen van MULO Onverdacht en O.S. Onverdacht. Deze sessies vonden plaats in het André Brahim stadion in het district Para, in aanwezigheid van een vertegenwoordiger van het districtscommissariaat van Para. Tijdens deze bijeenkomsten zijn de scholieren geïnformeerd over verschillende strafbare feiten, zoals feitelijke aanranding, diefstal, bedreiging, seksueel misbruik, mishandeling, vechtpartijen, bendevorming op school, vernieling en pornografie. Daarnaast is de nadruk gelegd op de ernstige gevolgen van deze misdrijven.

Het komt helaas steeds vaker voor dat scholieren met wapens en gevaarlijke voorwerpen naar school gaan. Ondanks controles op schooltassen en voorlichtingsinspanningen door de politie blijft jeugdcriminaliteit toenemen. 

Uit cijfers van het Openbaar Ministerie (OM) blijkt dat jeugdcriminaliteit gestaag toeneemt. Tussen augustus 2021 en augustus 2022 zijn 239 jongeren in verzekering gesteld, terwijl dit aantal van augustus 2020 tot augustus 2021 op 192 lag.

SD

error: Kopiëren mag niet!