Succesvolle ‘werkweek’ ter bevordering van duurzaam bosbeheer in Suriname

In het kader van het CoE Groen project Duurzaam Bosbeheer in Suriname vond 23, 24 en 25 april een ‘werkweek’ plaats. Een en ander was georganiseerd door onder andere de Van Hall Larenstein University of Applied Sciences (VHL), de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB), Cambisol, Tropenbos Suriname, JSOOC-Celos (Jan Starke Opleiding- en Ontspannings Centrum-Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek in Suriname) en ACT (Amazon Conservation Team) en markeerde een belangrijke stap voorwaarts in de toepassing van innovatieve technologieën en methoden voor het monitoren en beheren van bossen en fauna.

De focus van de werkweek lag op het verkennen en toepassen van geavanceerde technologieën, waaronder drone technologie voor bos monitoring, camera trapping voor faunabeheer, en participatory monitoring met de dorpsgemeenschap van Ovia-Olo in het district Marowijne. Deelnemers werden uitgedaagd om kennis uit te wisselen en samen te werken aan het bevorderen van duurzaam bosbeheer in Suriname.

Gedurende de ‘werkweek’ kregen deelnemers de kans om hands-on ervaring op te doen en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Door middel van praktische workshops en veldwerk werden waardevolle inzichten verworven, die niet alleen de deelnemers verrijkten, maar ook bijdroegen aan de grotere missie van het CoE Groen project.

Het programma werd gekenmerkt door een vruchtbare samenwerking tussen de verschillende partners, die hun expertise bundelden om de capaciteiten te versterken en de impact van duurzaam bosbeheer te vergroten. Het succes van de ‘werkweek’ werd niet alleen gemeten aan de hand van de verworven kennis en vaardigheden, maar ook aan de enthousiaste deelname en positieve feedback van alle betrokkenen.

Na afloop kijken de partners met voldoening terug op een geslaagd evenement en zijn ze vastberaden om de opgedane ervaringen en inzichten verder te benutten. Met een hernieuwde energie en een gezamenlijke visie streven ze ernaar om duurzaam bosbeheer in Suriname naar nieuwe hoogten te tillen.

error: Kopiëren mag niet!