China bouwt enorm leger in de ruimte 

Deze week waarschuwden Amerikaanse ruimtevaartleiders dat China “het aantal inlichtingen- en verkenningssatellieten in een baan om de aarde had verdrievoudigd”.

Deskundigen zijn nu bezorgd dat deze ruimtevloot kan worden gebruikt om militaire doelen op de grond te vernietigen. Met het vermogen om doelen van duizenden kilometers afstand te vernietigen, zelfs rond de kromming van de aarde, kunnen deze satellieten doelen identificeren waar onderzeeërs vervolgens met raketten op kunnen schieten.

China heeft nu ongeveer 350 satellieten gericht op de Indo-Pacific.

Amerikaanse functionarissen denken dat ze van de regio een no-go-zone willen maken voor westerse troepen, wat mogelijk de weg vrijmaakt voor een invasie van Taiwan. Niet alleen geven deze satellieten voortdurend informatie terug aan de Chinese militaire leiders en maken ze nauwkeurige targeting van verre doelen mogelijk, ze zouden het ook veel lastiger maken om westerse inmenging in de regio uit te voeren, aldus Daily Star.

error: Kopiëren mag niet!