Japan blokkeert uitzicht op berg Fuji om asociale toeristen te weren

De Japanse plaats Fujikawaguchiko gaat het zicht op de wereldberoemde berg Fuji blokkeren. De gemeente is het asociale gedrag van vooral buitenlandse toeristen meer dan zat. 

Die komen massaal naar Fujikawaguchiko toe om de nog altijd actieve vulkaan op de foto te zetten. Daarbij zorgen zij voor nogal wat overlast: ze negeren verkeersregels, slaan aanwijzingen van beveiligers in de wind en laten een enorme troep achter, meldt The Guardian. 

Vooral één plek in de stad is erg in zwang. Daarop kun je de berg zien oprijzen boven een Lawson-supermarkt, waarvan Japan vergeven is. Een dergelijke ‘unieke, typisch Japanse’ combinatie is voor toeristen aanleiding om er in groten getale naartoe te trekken, vooral omdat de fotogenieke plek ook nog eens uitvoerig geroemd wordt op social media. 

Maar, er komt een 2,5 meter hoog en 20 meter breed hek van zwart gaas, waardoor het uitzicht een stuk minder interessant wordt. Dat moet de toestroom van de hordes toeristen een halt toeroepen.

error: Kopiëren mag niet!