Kenia: Zeker 32 doden door overstromingen na dagen van stortregens

Dagen van stortregens hebben delen van Kenia geteisterd, waarbij volgens functionarissen minstens 32 doden, 15 gewonden en meer dan 40.000 mensen ontheemd zijn geraakt.

De overstroming heeft bijna 1.000 boerderijdieren gedood en duizenden hectare gewassen vernietigd. De komende dagen wordt er in het hele land nog meer regen verwacht. De regens begonnen in maart tijdens wat in het land bekend staat als de ‘lange regens’, maar zijn volgens de Keniaanse Meteorologische Dienst de afgelopen week steeds intensiever geworden.

Zware regenval heeft ook andere landen in Oost-Afrika getroffen. In Tanzania zijn minstens 155 mensen gedood en 236 anderen gewond geraakt door de aanhoudende regen die de afgelopen dagen verschillende delen van het land heeft geteisterd, zei premier Kassim Majaliwa donderdag.

De regen veroorzaakte schade aan boerderijen, bruggen, wegen, scholen en gebedshuizen.

error: Kopiëren mag niet!