60-jarige advocate schrijft geschiedenis na het winnen van Miss Universe Buenos Aires

“Ik vind het geweldig om dit nieuwe paradigma in schoonheidswedstrijden te vertegenwoordigen”, zegt de winnares van Miss Universe Buenos Aires. Advocate en journaliste Alejandra Rodríguez daagde stereotypen uit en verwarmde overal harten toen ze werd gekroond tot winnares van de Miss Buenos Aires-verkiezing. Ze is de eerste 60-jarige vrouw in de geschiedenis van schoonheidswedstrijden die de titel wint, waarmee ze afwijkt van de leeftijdsnormen die jongeren doorgaans op een voetstuk plaatsen.

“Ik vind het geweldig om dit nieuwe paradigma in schoonheidswedstrijden te vertegenwoordigen, omdat we een nieuwe fase inluiden waarin vrouwen niet alleen fysieke schoonheid zijn, maar ook een andere reeks waarden”, zei ze tegen de pers. “Ik ben de eerste van deze generatie die hiermee begint.” Ik denk dat de juryleden mijn zelfvertrouwen en mijn passie hebben gezien om de vrouwen van mijn generatie te vertegenwoordigen”, vervolgde ze.

“Ik ben vastbesloten om te vechten voor de kroon van Miss Universe Argentina 2024.”

Sinds ze de felbegeerde Miss Buenos Aires-kroon won, is Rodríguez naar verluidt een favoriet bij de fans voor de Miss Argentina-kroon, waardoor ze zou kunnen meedoen aan de internationale Miss Universe-competitie.

In het verleden stond de Miss Universe-verkiezing alleen mensen tussen de 18 en 28 jaar toe om deel te nemen. In september 2023 kondigde de Miss Universe Organization aan dat er vanaf 2024 geen leeftijdsgrenzen meer zullen gelden voor deelneemsters aan de verkiezing. Vanaf 2024 kan iedere vrouw boven de 18 jaar meedoen.

De Miss Universe-verkiezing wordt op 24 september in Mexico gehouden, waarbij landen over de hele wereld strijden om de titel. Deelnemers als Rodríguez en Cruz die mogelijk het podium betreden, zullen aan het grote publiek bewijzen dat leeftijd niets anders is dan een getal.

error: Kopiëren mag niet!