Indiase topster Katrina Kaif vertelt over haar filmische reis

De tijden veranderen in de Indiase cinema en Katrina Kaif, een van de topsterren van het land, verandert mee. De top 10 Indiase films in het post-Covid-pandemiejaar 2023 waren allemaal door sterren gedreven blockbusters en Kaif was in de mix met Bollywood-actie-extravaganza ‘Tiger 3’, de nieuwste in het spionage-universum van Yash Raj Films, waarin ze samen met Salman Khan speelde.

In 2024 is daarin sprake van een paradigmaverschuiving, waarbij vijf van de top tien films plaatselijk bekend staan ​​als ‘inhoudsfilms’, waarbij een sterke verhaallijn voorrang heeft op spektakel.

Het Hindi-talige Bollywood is misschien wel de meest zichtbare filmindustrie van India wereldwijd en de term wordt internationaal vaak gebruikt als afkorting voor de andere filmindustrieën van het land, tot hun grote ergernis.

Kaif begon 2024 met de hoofdrol naast de Zuid-Indiase filmster Vijay Sethupathy in de veelgeprezen Hindi en Tamil-talige tweetalige noir ‘Merry Christmas’. De film, geregisseerd door Sriram Raghavan (“Andhadhun”), is gebaseerd op de Franse roman “Le Monte-charge” van Frédéric Dard (“Vogel in een kooi”).

Kaifs gedachtegang wordt onderbroken als haar telefoon gaat. Het is haar echtgenoot, de acteur Vicky Kaushal.  Ze belt hem later terug. Kaushal is ook een perfect voorbeeld van een veranderend Bollywood waar het verhaal voorrang kan krijgen op spektakel. Zijn filmografie uit 2023 omvat onder meer een optreden in de top 10-hit immigratiedrama ‘Dunki’, waarin hij de hoofdrol speelt in de militaire heldenbiografie ‘Sam Bahadur’ en de hoofdrol speelt in de kleine stadsromcom ‘Zara Hatke Zara Bachke’.

“En waar verbind ik mij nu persoonlijk en als acteur mee? Wat gaat mij groei geven? Wat gaat mij voldoening geven? Dit is precies wat ik nu wil doen”, zegt Kaif. Het Westen belde onlangs, maar de toenmalige omstandigheden zorgden ervoor dat Kaif het aanbod moest afwijzen. “Ik geloof echt dat het zal gebeuren, en ik denk dat dit, om zo te zeggen, een geheel nieuw blad in mijn boek zal zijn, en heel spannend”, zegt Kaif.

error: Kopiëren mag niet!