Taylor Swift verbreekt verkooprecord van Beyoncé zeven keer 

Het nieuwe album The Tortured Poets Department van Taylor Swift is nog maar een paar dagen uit, maar de titel is nu al het best verkochte project tot nu toe dit jaar in Amerika. Terwijl haar laatste set ongelooflijke bedragen verkoopt, verslaat Swift het record van Beyoncé, en het was niet eens in de buurt.

The Tortured Poets Department had slechts een paar uur nodig voordat het het bestverkochte album van 2024 in de VS werd.

Volgens Billboard verkocht Swift’s nieuwste album al op de eerste volledige dag dat het album verkrijgbaar was 1,4 miljoen exemplaren. Het nieuwe project van Swift is het eerste album waarvan tot nu toe dit jaar minstens een miljoen exemplaren zijn verkocht, en dan heb je het over pure aankopen.

De titel overtreft Beyoncé’s eerder behaalde record voor het bestverkochte project van 2024 in Amerika. Voordat The Tortured Poets Department arriveerde, werd Beyoncé’s nieuwste album Cowboy Carter dit jaar gerangschikt als de bestverkochte full-length in het land.

Billboard merkt op dat er tussen de release eind maart en 11 april 188.000 daadwerkelijke exemplaren zijn verkocht. Tegen de tijd dat de eerste volledige volgweek voorbij is, kan The Tortured Poets Department het eerste album van Swift worden dat twee miljoen equivalente eenheden in één frame verplaatst. Dat zal een nieuwe beste prestatie betekenen voor de singer-songwriter als het dat indrukwekkende bedrag bereikt.

Tortured Poets is al op weg naar de nummer 1-positie in de Billboard 200, naast andere Billboard-hitlijsten. De set heeft nog de helft van zijn eerste trackingframe waarin hij streams en verkopen moet verzamelen voordat een definitief nummer wordt gerapporteerd.  Tegen de tijd dat 2025 aanbreekt, is de kans groot dat Swift’s nieuwste versie nog steeds de titel van bestseller van het jaar zal dragen.

error: Kopiëren mag niet!