John Travolta onthult waarom Quentin Tarantino hem in ‘Pulp Fiction’ castte

Tijdens de reünie ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van Pulp Fiction onthult John Travolta het vreemde verhaal over hoe hij elkaar ontmoette en indruk achterliet op Quentin Tarantino. Een beetje nuttig financieel advies aan Quentin Tarantino zorgde ervoor dat John Travolta zijn grote comeback maakte.

Travolta verscheen onlangs op het TCM Classic Film Festival samen met Pulp Fiction co-sterren Samuel L. Jackson, Uma Thurman en Harvey Keitel om het 30-jarig jubileum van Tarantino’s historische misdaadfilm en de langetermijnimpact op de moderne cinema te herdenken.

Tijdens het vraag- en antwoordpanel herinnerde de acteur zich de keer dat hij Tarantino voor het eerst ontmoette in zijn appartement, wat ertoe leidde dat ze een aantal bordspellen speelden die waren geïnspireerd op Travolta’s meest iconische films, van Saturday Night Fever tot Welcome Back Kotter. Dit zette Travolta op zijn beurt aan het denken: “Oké, ik ken deze jongen niet, maar ik moet weten hoe het financieel met hem gaat. Dus heb ik uitgebreid zijn financiën met hem doorgenomen. Ik zei: ‘Oké, nu ben je een opkomend kunstenaar. Je moet wat reserve hebben. Dus vertel me hoeveel je hebt.’ En ik heb zijn hele boekhouding doorgenomen en al dat soort dingen, en daarna voelde ik me een beetje beter.”

Dit gebaar had zoveel invloed op Tarantino dat hij hem volgens Travolta kort daarna de rol van Pulp Fiction-co-leider Vincent Vega aanbood. Toen hij de regisseur vroeg: “Waarom? Wat zag je in mij dat je ervan kon overtuigen dat ik deze rol kon spelen?”, antwoordde Tarantino eenvoudigweg: “Je had een filosofisch standpunt”, zoals hij het noemde, dat ik  behoefte aan dat karakter.

Onlangs kondigde Tarantino echter aan dat hij de productie van The Movie Critic, zijn tiende en naar verluidt laatste speelfilm, schrapte. Voorafgaand aan The Movie Critic schreef Tarantino een script voor een R-rated film die zich afspeelt in het Star Trek-universum, hoewel het uiteindelijk nooit tot bloei kwam. Travolta’s volgende projecten omvatten ondertussen de komende actiefilm Cash Out en de romantische komedie That’s Amore!

error: Kopiëren mag niet!