Renovatie Nickerie Indoor Stadion (NIS) eindelijk gestart

Na jaren van verwaarlozing en zorgen over de staat van het Nickerie Indoor Stadion (NIS), is dan nu eindelijk de langverwachte renovatie begonnen. Het is een van de weinige multifunctionele ruimten in Nickerie, onder het beheer van het ministerie van Regionale, Ontwikkeling en Sport, die op het punt staat om een nieuw leven ingeblazen te krijgen.

Jeugdigen, die de faciliteiten van het NIS voor verschillende activiteiten hebben gebruikt, hebben altijd hun bezorgdheid geuit over de slechte staat waarin het gebouw verkeerde. Van zaalvoetbal tot kinderfeestjes, van bijeenkomsten ter bevordering van jeugdopvoeding tot scholieren songfestivals, het NIS was een bekende locatie voor gemeenschapsactiviteiten in Nickerie.

“We kunnen met verheuging melden dat er concrete stappen worden ondernomen om het NIS nieuw leven in te blazen. De eerste fase van de renovatie, die nu van start gaat, omvat gerichte sloopwerkzaamheden om het gebouw weer in een geschikte staat te brengen. Deze sloopwerkzaamheden zullen worden uitgevoerd door Sportzaken afdeling Nickerie, met ondersteuning vanuit het Commissariaat, het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport en het ministerie van  Openbare Werken en het Penitaire Inrichting Hazard”, zegt Jayend Karaya, hoofd van afdeling Sportzaken, tegenover de redactie van Dagblad Suriname .

Na afronding van de sloopwerkzaamheden zal er volgens Karaya een volledige renovatie plaatsvinden, waarbij financiële middelen die afkomstig zijn uit het ‘India-UN Development Partnership Fund’ ingezet zullen worden. Dit belooft niet alleen een opknapbeurt voor het fysieke gebouw, maar ook een hernieuwde belofte voor de jeugd en de bredere gemeenschap van Nickerie.

De renovatie van het NIS is niet alleen een teken van vooruitgang, het is een stap in de richting van het herstellen van belangrijke gemeenschapszalen en het stimuleren van de jeugdparticipatie en -ontwikkeling.

error: Kopiëren mag niet!