Vuilophaal niet gegarandeerd – Burgers bezorgd over deze situatie

Het ministerie van Openbare Werken heeft onlangs aangekondigd dat het ophalen van vuil met ingang van 23 april niet langer gegarandeerd kan worden. Deze onzekere situatie wordt toegeschreven aan achterstallige betalingen binnen de sector. 

Het ministerie heeft de samenleving opgeroepen om hun vuil niet langer op hoeken of bermen te deponeren, in afwachting van een oplossing voor dit probleem.

Deze situatie heeft onder de burgers al voor bezorgdheid gezorgd. Het vooruitzicht van niet opgehaald vuil kan niet alleen esthetische problemen veroorzaken, maar ook leiden tot hygiënische en gezondheidsrisico’s in de gemeenschap. Bewoners vrezen voor mogelijke overlast door ongedierte en de verspreiding van ziekten als gevolg van opgehoopt vuil.

Het feit dat de vuilophaaldienst wordt verstoord door achterstallige betalingen, wijst mogelijk op diepere structurele problemen die aangepakt moeten worden om soortgelijke situaties in de toekomst te voorkomen. Hoewel het ministerie van Openbare Werken heeft verzekerd dat er actief wordt gewerkt aan een oplossing voor deze kwestie, blijven de zorgen onder burgers bestaan.

Het is duidelijk dat een snelle en effectieve reactie van de autoriteiten cruciaal is om de normale werking van de vuilophaaldienst te herstellen en het vertrouwen van de gemeenschap te herstellen.

De redactie van Dagblad Suriname heeft ook geprobeerd de minister van Openbare Werken te benaderen om meer inzicht te krijgen in deze situatie, maar heeft vooralsnog geen reactie ontvangen.

SK

error: Kopiëren mag niet!