Binnenkort geld voor Medische Zending

De Medische Zending krijgt binnenkort een bedrag van SRD 9,2 miljoen beschikbaar van de overheid om kritische crediteuren te betalen. Het gaat om schulden die jarenlang zijn opgebouwd. De financiële middelen voor exploitatiekosten en koopkrachtversterking voor het personeel komen ook binnenkort ter beschikking van de Medische Zending. 

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zei dinsdagmiddag in het parlement, dat doordat de middelen voor exploitatiekosten niet tijdig zijn ontvangen, de primaire gezondheidszorg naar bewoners van het binnenland toe in de afgelopen periode in gevaar is gekomen. 

Met de financiële vooruitzichten nu, kan de primaire gezondheidszorg weer gegarandeerd worden. Door het maandenlang uitblijven van de financiële middelen ten behoeve van exploitatiekosten, was de Medische Zending niet meer in staat medicamenten en medische verbruiksartikelen in te kopen. 

De verschillende medische posten konden niet bevoorraad worden. Vanwege de torenhoge schulden bij de verschillende vliegmaatschappijen, waren deze niet meer bereid medische vluchten voor de medische zending uit te voeren. 

Volgens minister Ramadhin is de opleiding tot gezondheidsassistenten van de Medische Zending ondertussen gestart. Voor het eerst wordt deze opleiding vanuit de begroting van het ministerie van Volksgezondheid gefinancierd. 

Voor dit jaar is het streven om de vaccinatiedekking in het binnenland te verhogen. Gezondheidsprogramma’s zoals baarmoederhalskanker screening en reproductieve gezondheid worden normaal uitgevoerd in samenwerking met Unicef en de PAHO, Pan-American Health Organization.

SS.  

error: Kopiëren mag niet!