VS: Eeuwenoude flessen met kersen gevonden op landgoed George Washington

Tijdens renovatiewerkzaamheden op Mount Vernon, een landgoed van George Washington in de Amerikaanse staat Virginia, zijn door archeologen twee eeuwenoude glazen flessen gevonden. 

De vondst is bijzonder, omdat in de flessen goedbewaarde complete kersen in een vloeistof zaten. Mount Vernon was een landgoed van George Washington, de grondlegger van de Verenigde Staten en de eerste president van het land. George Washington nam het huis in 1754 over van zijn vader, en breidde het sindsdien uit. 

Het landgoed is vandaag de dag een grote toeristische trekpleister, waar zo’n miljoen bezoekers per jaar komen. Maar het landgoed is oud, de eerste steen werd al in 1734 gelegd. Om het monument toekomstbestendig te maken, is een enorme renovatie gaande

Tijdens die werkzaamheden werden in de kelder van het landhuis de flessen ontdekt. De twee donkergroene glazen flessen waren namelijk verzegeld, en daarom is de inhoud goed bewaard gebleven. 

De flessen zijn in Europa gemaakt en gezien hun stijl zijn ze vermoedelijk tussen 1740 en 1750 gemaakt. In de flessen zaten kersen in een vloeistof, compleet met steeltjes en pitten. De inhoud had volgens de onderzoekers nog steeds ‘de karakteristieke geur van kersenbloesems’.

error: Kopiëren mag niet!