Brazilië: Lichamen migranten in bootje in Noord-Brazilië, waren mogelijk op weg naar de Canarische Eilanden

De lichamen van negen migranten die in een kleine boot in Noord-Brazilië zijn gevonden, hadden gehoopt naar de Canarische Eilanden te kunnen reizen, denken de autoriteiten. Onder de negen lijken bevinden zich vermoedelijk een persoon uit Mali en één uit Mauritanië.

“Er zijn hier heel veel dode lichamen, kijk, het is zo triest”, zegt de stem van een van de vissers die de boot vonden in een video die op 13 april openbaar werd gemaakt, meldt de Braziliaanse correspondent van France 24 voor InfoMigrants French.

De schatting van het aantal mensen is gebaseerd op het aantal regenjassen dat in de bootis aangetroffen, meldt persbureau AP.

“Documenten en voorwerpen gevonden bij de lichamen wijzen erop dat de slachtoffers migranten waren van het Afrikaanse continent, uit de regio Mauritanië en Mali”, aldus de politie. De politie voegde eraan toe dat er ook andere nationaliteiten onder de doden zouden kunnen zijn.

Tegen de tijd dat de boot de kust nabij de stad Braganca in Brazilië bereikte, lagen er nog maar negen lichamen in het kleine houten bootje.

error: Kopiëren mag niet!