Stille loop ter nagedachtenis aan bruut vermoorde Riaaz Kadir 

Vandaag uitvaart bij SIV-begraafplaats  

Buurtbewoners en familieleden hebben dinsdag ter nagedachtenis aan Riaaz Kadir een stille loop gehouden. Kadir werd op brute wijze omgebracht afgelopen week. “Afgelopen vrijdag is op gruwelijke manier de 38-jarige buurtbewoner en familieman uit het leven weggerukt. We kunnen zulke brute moorden niet blijven accepteren”, was de oproep van de organisatie.

Verzameld werd bij de OS Dijkveld School aan de Pierpontweg. Er werd gelopen over de Pierpontweg, Sir Winston Churchillweg, Martin Luther Kingweg, tot bij de woning van familie Kadir-Imankhan, waar bloemen en kaarsen gelegd werden. Deelnemers werden opgeroepen een wit T-shirt of witte blouse te dragen. 

Kadir en zijn moeder werden slachtoffer van een roof, toen twee gewapende mannen het woonadres binnen drongen. Op geschreeuw van zijn moeder ging Kadir op de mannen af en verloste heldhaftig zijn moeder. Echter werd hij tijdens een worsteling op laffe wijze neergestoken en overleed kort daarna. De verdachten zijn voortvluchtig. 

Inmiddels heeft de diepbedroefde familie de uitvaart voor de onverwachts overleden echtgenoot, vader, zoon, broertje en oom bekendgemaakt. De uitvaart vindt plaats vandaag, woensdag 24 april. Er is gelegenheid tot afscheid nemen aan de Pierpontweg #86 waarna rond 15:00 uur het Islamitische gebed voor de overledene wordt verricht. Tegen 16.00 uur vindt de begrafenis plaats bij de SIV Begraafplaats te Welgedacht B. 

Kadir is het zoveelste slachtoffer van een golf van criminaliteit. Het is overigens ook niet de eerste keer dat middels een stille loop aandacht wordt gevraagd voor na moord. Eerder werden er stille lopen georganiseerd nadat Monaliza Maynard, Chakira Klassie en John Vasilda werden omgebracht. De pijn en verdriet bij de tochten is steeds weer eminent. 

error: Kopiëren mag niet!