Geslaagde operaties tijdens kinderhartmissie in AZP

De redactie van Dagblad Suriname sprak met teamleidster Maaike van Wieringen-Deckers, kindercardioloog Lukas Rammeloo (verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Amsterdam) en congenitaal cardiothoracaal chirurg David Koolbergen over de kinderhartmissie deze dagen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP.

Kindercardioloog Rammeloo: “Er is een samenwerking met het AZP onder leiding van kindercardioloog Amadu Juliana. Er wordt een screening gedaan in Suriname van welke kinderen voor een operatie in aanmerking komen, het hangt af van de ernst. Naast de prioriteitenlijst is er ook een reservelijst met kinderen en hun aandoeningen, die ook een operatie moeten ondergaan. Vandaag hebben wij ook een volwassen man van iets boven de 50 jaar geopereerd. De operatie van deze man is succesvol verlopen.” 

David Koolbergen, die werkzaam is in het Leids Universitair Medisch Centrum zegt het altijd een mooie ervaring te vinden “en ook nog naar Suriname om mijn diensten te leveren”. “Ik opereer kinderen en volwassenen met aangeboren hartafwijkingen. Sinds 2007 ben ik aan deze missie verbonden.”

Volgens de teamleidster zijn de operaties tot nu toe met succes verlopen en er zijn zelfs al kindjes na een operatie ontslagen. Deze week is de tweede week van de kinderhartmissie.

(Foto: Rammeloo en Koolbergen)

CS

error: Kopiëren mag niet!