Youth Leadership and Empowerment programma voor bewustwording SDG goals

De SDG-commissie van de Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname heeft in samenwerking met de Junior Chamber International (JCI) en de Indiase ambassade in Suriname een Youth Leadership and Empowerment programma georganiseerd zondagmiddag 21 april bij het Swami Vivekananda Culture Centre (SVCC), Paramaribo, om leiderschap onder jongeren tussen de 16 en 40 jaar te versterken en te stimuleren.

De hoofdactiviteit van deze discussiemiddag was een divers panel van (ervarings)deskundigen die de gelegenheid hadden om met elkaar en het publiek te discussiëren of ideeën uit te wisselen over bepaalde onderwerpen zoals leadership, public speaking, gender equality, young leaders en entrepreneurship, om een breder scala aan perspectieven en opvattingen te bieden. De ‘keynote speaker’ voor de middag was Karin Refos. 

De leden van het panel waren Nitin Jagbandhan, voorzitter van de Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname, Shankar Balanchandran, ambassadeur van India, Krishna Mathoera, minister van Defensie,  Nancy Boldewijn, entrepreneur, Marciano Dasai, minister Ruimtelijke Ordening en Milieu, Kaveen Kumar Kumaravel, JCI World President.

Het programma was gerelateerd aan het bezoek van de JCI World President, Kaveen Kumar Kumaravel, aan Suriname en de bewustwording van de duurzame ontwikkelingsdoelen. Met dit initiatief draagt de SDG-commissie van de Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname met de ondersteuning van haar vrijwilligers bij aan het benutten van het potentieel van jongeren als actieve burgers voor vrede en duurzame ontwikkeling in Suriname.

Het aanmoedigen van jongeren in het leiderschap is bedoeld voor verschillende delen van de samenleving om vooral actief burgerschap aan te moedigen wier leiderschap de verwezenlijking van de vrede en de SDGs (duurzame ontwikkelingsdoelen) in Suriname zal katalyseren.

error: Kopiëren mag niet!