Zo’n 50 verkeersovertredingen afgelopen weekend

Tijdens een algehele verkeers- en snelheidscontrole, uitgevoerd door het Verkeershandhavingsteam (VHT) in het weekend van 20 en 21 april, zijn bijna 50 verkeersovertredingen geconstateerd. Dit nieuws werd door de afdeling Speciale Diensten van het Korps Politie Suriname gedeeld via hun social media kanaal. 

Verkeerscontrole 

Tijdens de verkeerscontrole bleken 32 bestuurders verschillende overtredingen te hebben begaan. Deze overtredingen varieerden van het niet dragen van een gordel en het hebben van getinte ruiten tot het handmatig gebruiken van een mobiele telefoon en het rijden op een bromfiets zonder geluiddemper.

Snelheidscontrole

Tijdens de snelheidscontrole constateerde het team dat 16 bestuurders verschillende overtredingen begingen, waaronder het overschrijden van de maximumsnelheid, het niet aanbieden van hun voertuig voor herkeuring, het hebben van getinte ruiten en het rijden op een ongepaste manier.

Relatie keuring en ongevallen

De relatie tussen het aantal gekeurde auto’s en verkeersongevallen of verkeersdoden is gebaseerd op het idee dat regelmatige keuringen ervoor zorgen dat alle voertuigen op de weg aan specifieke veiligheidsnormen voldoen. Het aantal voor de eerste keer goedgekeurde motor rij- en voertuigen is tussen 2017 (8,029) en 2022 (15100) met ongeveer 88 procent gestegen volgens de cijfers van het Statistisch Jaarboek 2020-2022 van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS). Het aantal verzekerde motorvoertuigen op de openbare weg is tussen 2015 (146,110) en 2022 (167,318) met ongeveer 14.5 procent gestegen.

SD

error: Kopiëren mag niet!