Michael Douglas: “Het is vreugdevol om op latere leeftijd kinderen te krijgen”

Michael Douglas heeft gezegd dat ouderschap hem op latere leeftijd een betere vader heeft gemaakt, ook al wordt hij af en toe aangezien voor de opa van zijn kinderen. De 79-jarige Oscar-winnende acteur beschreef de ups en downs van het opvoeden van kinderen tot in de zeventig en herinnerde zich de verwarring die hij tegenkwam tijdens een bezoek aan de universiteit van zijn kinderen.

“Dit is geen grootvaderdag, dit is de dag van de ouders.  Ik zeg: ‘Ik ben een ouder!’,” zei hij. “Dat was een heftige.” Douglas zei dat het hebben van een tweede gezin op latere leeftijd, nadat hij met Catherine Zeta-Jones, 54, was getrouwd, hem een ​​betere vader maakte en gaf toe dat hij tijdens zijn eerste huwelijk worstelde.

Het opvoeden van Dylan, 23, en Carys, 20, uit zijn 25-jarige huwelijk met Zeta-Jones, was een “goede rit”, zei hij. Maar Douglas zei dat hij er spijt van heeft dat hij de jeugd van zijn oudste zoon Cameron met ex-vrouw Diandra Luker heeft gemist omdat hij ‘overbelast’ was door Hollywood. 

Hij schreef een beroemde brief aan een rechter die toezicht hield op een zaak waarbij Cameron betrokken was, en gaf zichzelf de schuld dat hij ‘een slechte vader’ was. “Cameron heeft veel geleden onder die tijd. Ik was gewoon overweldigd en overbelast door mijn werk. En het gezin kwam na het werk echt op de derde plaats, ons land en daarna het gezin, in tegenstelling tot toen Catherine en ik samenkwamen. We zijn lege nesters, dus we kunnen veel meer rondkomen dan vroeger toen we in de vijftig, zestig en zeventig twee kinderen grootbrachten?”

“Ik moet mijn kinderen, Dylan en Carys, bedanken. Het zijn gewoon buitengewone wezens. Ik moet waarschijnlijk zeker hun moeder en Catherine bedanken. Ze waren gewoon een genot. We hebben op zichzelf geen problemen gehad. Samen een mooi, mooi leven gehad. Dylan gaat nu helemaal niet naar school en Carys moet nog een jaar studeren. Maar ze brachten zowel Catherine als mij een enorme hoeveelheid vreugde.”

error: Kopiëren mag niet!