Drie Brazilianen openen vuur op boot met militairen in Lawagebied

Drie verdachten J.D. (35), J.D. (41) en A.D. (38) van Braziliaanse afkomst zijn zaterdag 20 april aangehouden door militairen in het Lawagebied. De politie van Lawa kreeg omstreeks 20.15 uur melding van een schotenwisseling tussen een groep gewapende mannen van Braziliaanse afkomst, die vanuit een varende boot op voorbij varende militairen hadden geschoten. Door de schotenwisseling voer de boot met verdachten met verhoogde snelheid weg. 

Twee van de Brazilianen die in de rivier waren gesprongen werden aangehouden en op aanwijzing werd de derde Braziliaan aangehouden door de militairen en overgedragen aan de politie van Lawa. 

De bende wordt verdacht van verschillende berovingen in het achterland. Bij hen werden mobiele telefoons, tabletten, scherpe munitie en hulzen aangetroffen. De drie verdachten zijn maandag 22 april vanuit Lawa overgebracht naar de afdeling Recherche van regio Oost. 

Twee andere verdachten zijn vooralsnog voortvluchtig. Aan hun aanhouding wordt gewerkt.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn alle drie verdachten in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!