Volksgezondheid start donderdag school vaccinatiecampagne 

Het was 22 april Wereld Vaccinatiedag, een belangrijke gelegenheid om het belang van vaccinatie te benadrukken en de voortgang te bespreken in de strijd tegen infectieziekten. Dit jaar markeert de 22e keer dat de Vaccinatieweek wordt gehouden, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan de ontwikkelingen en voordelen van vaccinatie, zo bericht het ministerie van Volksgezondheid.

Volgens Amar Ramadhin, minister van Volksgezondheid, hebben vaccins bewezen een cruciale rol te spelen bij het onderdrukken en beheersen van infectieziekten. In het verleden waren ziekten zoals mazelen, polio, kinkhoest, tetanus en difterie de belangrijkste doodsoorzaken, maar dankzij vaccinaties zijn deze ziekten nu onder controle en zijn sommige zelfs geëlimineerd.

De lancering van de school vaccinatiecampagne, waarbij het HPV-vaccin zal worden toegediend aan studenten, vindt donderdag plaats. Het HPV-vaccin is cruciaal omdat het niet alleen ziektes, maar ook bepaalde vormen van kanker kan voorkomen. Minister Ramadhin benadrukt dat het uniek is dat we niet alleen denken aan ziektes, maar ook aan kankersoorten.

Het HPV-vaccin kan baarmoederhalskanker bij vrouwen en andere vormen van kanker bij jongens helpen voorkomen als ze op jonge leeftijd worden gevaccineerd.

error: Kopiëren mag niet!