Veiligheid heeft topprioriteit voor regering

President Chandrikapersad Santokhi heeft maandag 23 april op het Kabinet van de President een bijeenkomst gehouden, over ontwikkelingen rond de criminaliteit, met verschillende overheidsfunctionarissen en veiligheidsinstanties waaronder vicepresident Ronnie Brunswijk, voorzitter van de Nationale Assemblee Marinus Bee, minister van Justitie en Politie Kenneth Amoksi, minister van Defensie Krishna Mathoera en de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, alsook de leidinggevenden van het Korps Politie Suriname, de Dienst Nationale Veiligheid en het Hof van Justitie. 

President Santokhi uitte zijn bezorgdheid over de recente gevallen van criminaliteit. Hij vindt een directe aanpak noodzakelijk. De leiding van de veiligheidsinstanties kregen daarom de opdracht van het staatshoofd om harder de handen aan de ploeg te slaan zodat de situatie onder controle komt en de veiligheid gehandhaafd wordt. 

Het opwerpen van wegblokkades wordt opgevoerd. Volgens Amoksi De hebben vreemdelingen vaak een dikke vinger in de pap. Hierom zal ook het vreemdelingenbeleid aangescherpt worden. 

Het Korps Politie Suriname wordt inmiddels nog nauwer ondersteund door het Nationaal Leger. De komende dagen zullen de autoriteiten verder bijeenkomen om aan te scherpen.

Een van de aandachtspunten waaraan volgens Santokhi gewerkt zal moeten worden is om voorlichting en ontwikkelingen effectiever te communiceren naar de samenleving. “We zijn vastbesloten om onze inspanningen voort te zetten om criminaliteit te bestrijden, de orde te handhaven en een veilige omgeving te creëren waarin onze burgers kunnen gedijen. Daarom zullen wij tot het maximale gaan totdat we dit hebben gewaarborgd”, aldus het staatshoofd.

error: Kopiëren mag niet!