Vertraging in studentensteun: Twee maanden na afspraken nog geen concreet plan van aanpak

Na een veelbelovende vergadering tussen de studentenvertegenwoordigers van de campus, vicepresident Ronnie Brunswijk, de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur Henry Ori, en het bestuur van de Stichting Housing Camping Village, werd een plan van aanpak voorgesteld om financiële steun te bieden aan studenten in geheel Suriname, met een nadruk op de campusbewoners.

Korte terugblik

De belofte om studenten te ondersteunen met een tegemoetkoming van de Nationale Ontwikkelingsbank werd gemaakt, maar na meer dan twee maanden blijken de voorbereidingen nog niet voltooid te zijn. Hoewel er geen specifieke details zijn vrijgegeven over de hoogte van de bijdrage en de exacte voorwaarden om in aanmerking te komen, werd gesuggereerd dat het bedrag boven de SRD 4.000 zou liggen.

Nog geen vergevorderde afspraken over studiesteun

De studenten hebben voor wat de subsidie voor het kamerhuurbedrag gedeelte betreft alles in kannen en kruiken, echter is er nog geen concrete steun ontvangen zijdens de overheid, waardoor de studenten financieel nog steeds worstelen om rond te komen. 

Hoewel de overheid heeft gezorgd voor een maandelijkse subsidie, is dit niet voldoende om alle kosten te dekken. Studenten zijn genoodzaakt om steun te zoeken bij individuen om hun financiële lasten te verlichten.

Deze beloofde steun, die volgens de vicepresident ook zou kunnen worden gebruikt om kamerhuur te betalen, blijft steken in de voorbereidende fase. De exacte details en tijdlijnen voor deze tegemoetkoming zijn nog niet bekend, wat leidt tot toenemende onzekerheid en onrust onder de studenten.

error: Kopiëren mag niet!