50 gouden huwelijksjaren voor echtpaar Baran-Soerdjbali

Het echtpaar Baran-Soerdjbali vierde zondag 21 april hun gouden bruiloft temidden van hun kinderen, kleinkinderen en families.

De heer Jagnarain Baran zag het levenslicht op 15 april 1952, als vijfde kind uit een gezin van 12. Op 1 maart 1975 trad hij in dienst bij de ABN bank (nu de Republic Bank Suriname) en heeft daar tot zijn pensioen in 2012 gewerkt. Hierna heeft hij nog enkele jaren als consultant gewerkt bij verschillende instellingen. Ook heeft hij veel sociaal – cultureel werk verricht, waarvoor hij in 2022 onderscheiden werd als ridder in de Orde van de Gele Ster.

Mevrouw Silawatie Soerdjbali is geboren op 16 december 1952, als oudste uit een gezin van 11 kinderen. Van 1973 tot 2009 was zij werkzaam als leerkracht. Zij houdt zich graag bezig met haar bloemen en planten in de tuin. Ze zijn getrouwd op 21 april 1974 en hebben samen 4 kinderen en 9 kleinkinderen.

Hun geloofsovertuiging is hindu. Ze blikken tevreden terug op hun huwelijk en hebben vooral genoten van de vele reizen die ze met hun kinderen hebben kunnen maken. In gesprek met Dagblad Suriname zeiden ze dat wederzijds respect, liefde en vertrouwen de basisregels zijn binnen een geslaagd huwelijk. Van de regeringsvertegenwoordigers mocht het echtpaar een oorkonde en de gebruikelijke, gesloten enveloppe met inhoud in ontvangst nemen.

(Rahana N.)

error: Kopiëren mag niet!