Rapper DMX staat voor het eerst postuum op nummer 1 in een Billboard-hitlijst

Gedurende zijn leven plantte DMX tal van grote singles in de Billboard-hitlijsten. Hij was een tijdje een van de populairste namen en stemmen in de rapwereld. Jaren na zijn dood verzamelt hij nog steeds hits, ook op cijfers die hij tijdens zijn leven nooit heeft bereikt.

DMX scoort deze week een nieuwe nummer 1-hit in Amerika. De rapper is te horen op de nieuwe single ‘This Is The Way’ van Five Finger Death Punch, die debuteert bovenaan de Hard Rock Digital Song Sales-hitlijst. Volgens Luminate begint “This Is The Way” op de eerste plaats in de Hard Rock Digital Song Sales-hitlijst dankzij 1.546 pure verkopen.

De telling rangschikt de nummers waarvan de meeste exemplaren in de VS worden verkocht, elk trackingframe dat Billboard bestempelt als hardrock als het om genre gaat. Deze methodologie onderscheidt het van andere rockranglijsten, zoals de Hot Hard Rock Songs-telling, die zowel met streams als met verkopen rekening houdt. Het is niet verwonderlijk dat “This Is The Way” DMX’s eerste nummer 1 markeert in de Hard Rock Digital Song Sales-hitlijst.

In feite is het de eerste plaatsing van de overleden rapper ergens op de hardrockranglijst. Hoewel dit misschien nieuw terrein is voor DMX en zijn stem, heeft Five Finger Death Punch al vaker in deze positie gezeten. “This Is The Way” is de zeventiende nummer 1 van de band op dit specifieke vlak. Het markeert ook hun vijfendertigste top 10 en hun drieënveertigste plaats in het algemeen op de lijst. “This Is The Way” presteerde goed genoeg in zijn eerste trackingframe om op meer dan alleen deze ene kaart te verschijnen.

Het nummer debuteert op een zestal nummers, die allemaal specifiek zijn voor de rockwereld. DMX overleed in 2021 op slechts 50-jarige leeftijd. Een maand na zijn dood bracht zijn nalatenschap een nieuw album uit, Exodus, dat hem zijn eerste top 10 opleverde in een aantal Billboard-hitlijsten, waaronder de Billboard 200, in bijna tien jaar. Het produceerde ook het Grammy-genomineerde nummer ‘Bath Salts’, waarmee hij postuum werd geëerd.

error: Kopiëren mag niet!