Jaarlijkse inspectie drie Chetak-helikopters afgerond

Het Ministerie van Defensie hield zaterdagochtend een ceremonie op de luchtmachtbasis in Paramaribo ter gelegenheid van de afronding van de jaarlijkse inspectie van de drie door India geleverde Chetak-helikopters.

Een team van Hindustan Aeronautics Limited (HAL) uit India kwam naar Suriname om de T1SI te voltooien.
Krishnakoemari Mathoera, minister van Defensie, en ambassadeur Dr. Shankar Balachandran spraken bij die gelegenheid en feliciteerden het HAL-team en het luchtmachtteam met de succesvolle voltooiing.

De heer Jagdish, leider van het HAL-team, overhandigde de voltooiingscertificaten aan de minister en presenteerde ook een model van de door HAL ontwikkelde Light Utility Helicopters (LUH) aan de minister en andere hoge officieren. Mathoera overhandigde op haar beurt certificaten van waardering aan alle teamleden van HAL en wenste hen een veilige terugkeer naar India. Ook bedankte ze India voor de ontvangen medewerking en steun.

De drie helikopters zijn de enige toestellen van de Surinaamse luchtmacht die zowel in normale als in noodsituaties het binnenland, de kustgebieden en andere moeilijke gebieden kunnen bereiken en daarom is het een prioriteit voor de luchtmacht geweest om ze in vliegconditie te houden.

error: Kopiëren mag niet!