Oud-Suralco directeur Henk Ramdin op 84-jarige leeftijd overleden

De oud-directeur van Suralco, ir. Henk Ramdin, is vrijdag op 84-jarige overleden. De heer Ramdin was 35 jaar in dienst van het bauxietbedrijf.

Hij studeerde in Nederland metaalkunde in Delft aan de daar gevestigde Technische Hogeschool. Ir. Ramdin was van 1987 tot 2000 werkzaam als managing director bij Suralco. Hij werkte zich op tot een internationale autoriteit op het gebied van de aluminiumindustrie.

In juni 2022 zei hij tegenover Dagblad Suriname, dat de plannen om in het verlengde van de bauxietwinning in Oost-Suriname, “waar de ontginbare voorraden uitgeput zijn te verplaatsen naar West-Suriname zijn kant en klaar, maar liggen in de kast”. “Het is tijd om de verloren kansen, waarover zoveel gesproken wordt aan te pakken. Energie is essentieel bij de bauxietindustrie. De aardolie- en aardgasvondsten maken de levensvatbaarheid van de ontginning en verwerking van de bauxietvoorraden in West-Suriname mogelijk en aantrekkelijk. De ontwikkeling van de olie- en bauxietindustrie zouden best samen kunnen gaan.”

Henk Ramdin laat een zoon, dochter en kleinkinderen na.

error: Kopiëren mag niet!