President Santokhi terug in Suriname na staatsbezoek aan China

President Chandrikapersad Santokhi is vanmiddag, zaterdag 20 april, weer aangekomen in het land na zijn staatsbezoek aan China.

Volgens de president waren twee hoogtepunten van dit staatsbezoek de ondertekening van bilaterale overeenkomsten en samenwerkingsverbanden tussen Suriname en China en het aftekenen en herbevestigen van de schuldherschikking door de Chinese president Xi Jinping. Ook heeft China oude schulden van 2013 kwijtgescholden. 

Santokhi meldt verder dat er waardevolle besprekingen zijn geweest die de bilaterale relatie tussen beide landen naar een andere dimensie hebben getild. “In de komende dagen zal ik samen met mijn team de samenleving verder informeren over de uitkomsten van dit staatsbezoek”, aldus de president.

error: Kopiëren mag niet!