Politie RBT West arresteert man voor mishandeling en bedreiging ex-vriendin

Het Regio Bijstand Team West (RBTW) van het Korps Politie Suriname heeft donderdag 18 april de verdachte T.C. opgespoord, aangehouden en vervolgens overgedragen aan de politie van het bureau Corantijnpolder.

Tegen deze verdachte had zijn ex-vriendin K.C. maandag 1 april aangifte van mishandeling en vernieling gedaan. De vrouw verklaarde aan de politie, dat zij met familieleden voor vakantie in Nickerie was en de woning waar zij logeerden, hadden gehuurd. Tijdens een wandeling eerder die dag in Nieuw Nickerie kwam zij haar ex-vriend T.C tegen, die haar vervolgens tot bij het gehuurde pand had achtervolgd. 

Zij liet hem weten geen relatie meer te willen hebben. T.C. werd hierop boos, mishandelde haar en vernielde ook het handvat van een deur van de huurwoning.

De verdachte kon geruime tijd uit handen van de politie blijven, maar kon op 18 april door leden van het RBTW in de boeien worden geslagen. Bij zijn aanhouding ging hij vreselijk tekeer en zag daarbij kans een van de agenten aan te vallen en in een wurggreep te houden. Het lukte de agenten hem met vereende krachten in de boeien te slaan, waarna hij ter voorgeleiding werd overgebracht naar het politiebureau Corantijn.

De verdachte T.C. werd na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!