Verdachte TikTok ‘bitcoin investeerder’ oplichter aangehouden

De politie van Santodorp heeft na overleg met het Openbaar Ministerie de verdachte J.K. aangehouden en in verzekering gesteld voor verduistering en oplichting nadat een vrouw aangifte tegen hem had gedaan.

Volgens de vrouw reageerde zij op 12 maart op een bericht op TikTok van J.K, dat meldde dat zij kon investeren in het kopen van bitcoins. De man, die onder de naam “@cryptonerdsu” op Tiktok opereert, deelde een bericht waarin hij aangaf dat men in bitcoins kan investeren en het geïnvesteerde bedrag tweemaal terug kon krijgen. 

De aangeefster stuurde via WhatsApp een bericht naar het telefoonnummer dat op de pagina van J.K. was vermeld en kreeg vervolgens via WhatsApp respons van een  zekere “Derrick”, die later J.K. bleek te zijn. Na een gesprek had de vrouw een bedrag van SRD 30.000 bij elkaar gespaard om te investeren in de aankoop van bitcoins. 

“Derrick” ofwel J.K. hield haar voor dat het al laat was om naar het bedrijf te gaan om ðe bitcoins te kopen en zij moest in ruil daarvoor een Suribet top-up ter waarde van dat bedrag voor hem opsturen. Nadat het bedrag in top-up was overgemaakt, bleek de aangeefster geblokkeerd te zijn.

Er werd een onderzoek op touw gezet waarna bleek, dat de Suribet top-up  op een account van een dame in Nickerie waarmee de verdachte vaak contact had was opgewaardeerd. Verder is gebleken, dat de verdachte in de periode van 6 maart tot en met 9 april zeker 19 keren Suribet top-up tussen de SRD 6.000 en SRD 42.000 op datzelfde Suribet account heeft laten opwaarderen en die ook zijn uitbetaald. Het totaal aan uitbetaald bedrag is SRD 404.000.

Het vermoeden bestaat dat al deze gelden zijn verkregen door personen die op dezelfde manier als de aangeefster zijn opgelicht.

Personen die op dezelfde wijze door de verdachte zijn opgelicht, mogen het politiebureau Santodorp aandoen voor het doen van aangifte.

error: Kopiëren mag niet!