Maritieme Politie houdt kapitein en vier bemanningsleden vissersboot aan

Kapitein tracht tevergeefs aan aanhouding te ontkomen door snelheid vissersboot op te voeren

De Maritieme politie heeft dinsdag 16 april tijdens surveillance en controle van vissersvaartuigen op de Surinamerivier, ter hoogte van Pomona, een vissersvaartuig gesignaleerd en op een afstand van 150 meter de kapitein en de bemanning via de microfoon aangegeven hun vaart te verminderen. 

Ondanks de bevelen van de politie voerde de kapitein zijn snelheid op om aan de controle van de politie te ontkomen. Met assistentie van een ander vaartuig lukte het de agenten om de vissersboot tot stoppen, waarna een controle werd uitgevoerd.

Zowel het vissersvaartuig als de aangetroffen zaken, waaronder visnetten, twee buitenboordmotoren van 60 PK, twee auto accu’s, een zonnepaneel, twee gascilinders, een GPS-apparaat, een kompas, een coil van een buitenboordmachine, een vaatje met een kleine hoeveelheid brandstof, een hoeveelheid vis en visblaas, werden in beslag genomen.

Kapitein G.J. (40) kon bij navraag geen documenten van het vaartuig noch een visvergunning overleggen. G.J. en de twee bemanningsleden T.J. (33) en L.K. (41) van Guyanese afkomst, hebben zich met een paspoort gelegitimeerd, terwijl de vierde Guyanees G.B. geen bescheiden kon overleggen. Een vierde bemanningslid, de Surinamer K.P. (49), toonde geen bescheiden aan de politie. 

Vervolgens werden zowel de kapitein als de vier bemanningsleden door de politie aangehouden voor overtreding van de Zeevisserijwet, de Wet Economische Delicten en de Vreemdelingenwet.

De aangehouden kapitein en de bemanningsleden werden hierna overgebracht naar het politiebureau Centrum, waar zij bij een Hulpofficier van Justitie werden voorgeleid.

error: Kopiëren mag niet!