Weetje van de dag – Vandaag in 1995: Bomaanslag in Oklahoma City

Op 19 april 1995, net na 09.00 uur, ontplofte een enorme vrachtwagenbom buiten het Alfred P. Murrah Federal Building in Oklahoma City, Oklahoma. Door de ontploffing stortte de noordkant van het negen verdiepingen tellende gebouw in, waardoor op slag meer dan honderd mensen omkwamen en tientallen anderen onder het puin terechtkwamen.

Het dodental kwam uiteindelijk op 168, waaronder 19 jonge kinderen die zich op het moment van de ontploffing in de crèche van het gebouw bevonden.

Op 21 april resulteerde de massale klopjacht op verdachten van de ergste terroristische aanslag ooit door een Amerikaan op Amerikaans grondgebied gepleegd in de arrestatie van Timothy McVeigh (zie foto), een 27-jarige voormalige soldaat van het Amerikaanse leger.

error: Kopiëren mag niet!