Courtney Love vindt artiesten zoals Taylor Swift, Beyoncé en Madonna niet interessant

Courtney Love (59) heeft sinds kort een nieuw radioprogramma over vrouwen in de muziek, al is ze niet zo enthousiast over enkele van de grootste artiesten van deze tijd. Zo beschouwt ze Taylor Swift als “niet interessant” en de muziek van Beyoncé vindt ze “gewoon niet leuk,” aldus de zangeres tijdens een interview met de Britse krant ‘The Evening Standard’.

De frontvrouw van de Britse band Hole lanceert deze maand de achtdelige BBC Radioreeks ‘Courtney Love’s Women’. In een interview met ‘The Evening Standard’ sprak ze haar bewondering uit voor artiesten als Patti Smith, Nina Simone, PJ Harvey, Debbie Harry, Julie London en Joni Mitchell. Maar sommige hedendaagse artiesten, zoals Taylor Swift, vallen niet in de smaak bij Love.

“Taylor is niet belangrijk”, zegt Love. “Ze vormt misschien een veilige plek voor jonge meisjes. En waarschijnlijk is ze de hedendaagse Madonna, maar als kunstenaar vind ik haar niet interessant.”

Op social media hebben veel mensen kritiek geuit op Loves uitspraken. Fans van Swift, ook wel Swifties genoemd, verdedigen hun idool. “Over honderd jaar zal de naam Courtney Love niets meer betekenen”, schrijft iemand. “Maar als de naam Taylor Swift valt, zullen mensen zich herinneren hoe ze via haar muziek contact kon maken met miljoenen mensen, haar fans koesterde en vocht voor de rechten van artiesten.”

Love uitte ook kritiek op andere artiesten. Zo vindt ze Lana Del Rey “geweldig,” tot ze ‘Take Me Home, Country Roads’ van John Denver coverde. Nu vindt Love dat de zangeres “echt zeven jaar pauze van muziek” moet nemen.

Zelfs de al eerder vernoemde Madonna bleef niet gespaard van kritiek. “Ik mag haar niet en zij mag mij niet”, zei Love. “Het is geweldig dat er zoveel succesvolle vrouwen in de muziekindustrie zijn”, maar voor de zangeres “worden veel van hen een cliché.” “Nu wordt elke succesvolle vrouw gekloond, dus is er gewoon te veel muziek. Ze zijn allemaal hetzelfde”, zei ze. “Als je iets op Spotify afspeelt, word je overspoeld met veel dingen die precies hetzelfde zijn.”

Ook is Love geen fan van Beyoncé. “Beyoncé die een countryalbum maakt vind ik een interessant idee. Het gaat over zwarte vrouwen die zich begeven in ruimtes waar voorheen alleen witte vrouwen werden toegelaten. Maar eerlijk gezegd spreekt haar muziek me niet echt aan.”

error: Kopiëren mag niet!