Australië: Resten zeker 500 paarden gevonden op stuk grond in

Op een erf op het Australische platteland zijn resten gevonden van ten minste vijfhonderd paarden. De kadavers werden gevonden nadat buren hadden geklaagd over stank. Verschillende instanties, waaronder de politie, hebben een onderzoek geopend.

Verspreid over een stuk grond in de plaats Wagga Wagga, halverwege Sydney en Melbourne, werden op ’talloze’ plekken grote aantallen dode paarden gevonden.

“Sommige karkassen waren slechts nog resten van een skelet, terwijl anderen relatief kortgeleden waren doodgegaan”, meldt de gemeente. In een verklaring schrijft de politie dat het al vrij snel duidelijk werd dat ‘het slachten van paarden op dit terrein al langere tijd gebeurde’. 

De eigenaar van het erf ontkent tegenover de Britse krant The Guardian de hoeveelheid gevonden dode paarden. Volgens hem zou het gaan om zo’n 15 tot 20 dode paarden die hij had afgemaakt om voedsel van te maken voor zijn huisdieren. 

error: Kopiëren mag niet!