Marokko: Ophef over kort rokje deelneemster blind-dating show

In Marokko is een grote rel ontstaan over een YouTube-video waarin een vrouw die een kort rokje draagt te zien is die deelneemt aan een blind dating-show. De Marokkaanse autoriteiten zijn zelfs een onderzoek gestart naar mogelijke aansporing tot prostitutie van minderjarigen.

Advocaat Hayat Moutawakil beweert tegenover The Arab News dat het kiezen van een deelnemer uit de verschillende deelnemers door de Rotterdamse Armani L’Goumani de misdaad in kwestie zou zijn.

Voor de mogelijke aansporing tot prostitutie was in de video geen waarschuwing voor minderjarige kijkers om de inhoud niet te bekijken.

Op het aanzetten van minderjarigen tot prostitutie staat in Marokko een gevangenisstraf van maximaal tien jaar. Daarnaast staat er ook nog twee jaar celstraf en een boete van 50 euro op ’opzettelijke naaktheid of onfatsoenlijkheid’, zoals L’Goumani zou hebben gedaan.

error: Kopiëren mag niet!