Haidy Cruz wil eerste deelneemster boven 40 zijn die Dominicaanse Republiek vertegenwoordigt tijdens Miss Universe 2024  

Toen de Miss Universe-organisatie de wijziging van haar regels aankondigde om de leeftijdsgrens in hun jaarlijkse verkiezing af te schaffen, begonnen vrouwen over de hele wereld te fantaseren over het idee om de eerste Miss Universe te worden die ouder was dan 30 jaar;  onder deze vrouwen bevinden zich Iris Amelia Alioto, de eerste 72-jarige deelneemster van Argentinië, en Haidy Cruz, een 46-jarige moeder van twee kinderen, een gezondheidscoach en een fitnessexpert, die strijdt om de Dominicaanse Republiek te vertegenwoordigen in de Miss Universe 2024-verkiezing.

Cruz’ reis naar het wereldtoneel van schoonheidswedstrijden is niet conventioneel. In tegenstelling tot veel deelneemsters die als tiener of begin twintig met hun carrière begonnen, begon Cruz dit pad later in zijn leven, gedreven door een passie voor het empoweren van vrouwen en het slechten van barrières.

Geboren en getogen in de levendige cultuur van de Dominicaanse Republiek, bracht de opvoeding van Cruz haar een sterk gevoel van identiteit en veerkracht bij. Als jong meisje was ze gefascineerd door de gratie en het evenwicht van de deelneemsters aan schoonheidswedstrijden, maar pas op latere leeftijd durfde ze ervan te dromen datzelfde podium te betreden.

Voordat Cruz zich verdiepte in de wereld van schoonheidswedstrijden, wijdde zij zich aan een carrière als gezondheidscoach en fitnessexpert. Haar toewijding aan het bevorderen van welzijn en gezond leven werd haar levensmissie en inspireerde talloze mensen om een ​​levensstijl van vitaliteit en zelfzorg te omarmen. Door haar werk transformeerde Cruz lichamen, verhief de geest en wekte vertrouwen bij degenen die ze coachte.

Als moeder van twee kinderen begrijpt Cruz het belang van evenwicht en het prioriteren van iemands passies terwijl ze familiale verantwoordelijkheden vervult. Voor de verkiezing van 2024 zullen nieuwe regels van toepassing zijn, waaronder het schrappen van de leeftijdsgrenzen voor deelneemsters, waardoor alle vrouwen ouder dan 18 jaar kunnen deelnemen, ongeacht hun leeftijd.

error: Kopiëren mag niet!