Boef en Gordon getroffen door noodweer Dubai

Op social media gaan bijna apocalyptische beelden uit de Verenigde Arabische Emiraten rond. Hevige stormen teisteren het land sinds maandag. Ook het paradijs voor de allerrijksten, Dubai, is bijna niet meer te herkennen door hevige onweersbuien en ondergelopen straten.

Boef en Gordon delen beelden vanuit het grauwe Dubai, waar woningen en winkelcentra zijn ondergelopen. ’s Nachts moesten mensen op de luchthaven slapen, omdat een streep ging door een groot aantal vluchten. Binnen 12 uur viel meer dan 100 millimeter neerslag in Dubai. Zoveel regen valt er normaal in één jaar tijd, aldus CNN.

Ook woensdag zou het nog flink regenen in Dubai was de verwachting. Er duiken talloze video’s op van ondergelopen peperdure auto’s. De lokale autoriteiten riepen inwoners op om vooral thuis te blijven. Ook het metroverkeer in Dubai ondervindt hinder door ondergelopen stations en er zijn meer dan vijftig vluchten gecanceld van en naar Dubai vanwege het extreme weer.

Op X duiken video’s op van vliegtuigen op ondergelopen landingsbanen. Schuilen in het overdekte winkelcentrum van Dubai lijkt ook geen optie. Het regenwater stroomt het gebouw en de parkeergarage binnen. Winkeliers proberen wanhopig met bezems het water weer de winkels uit te vegen. Ondanks de vele geschrapte vluchten weet rapper Boef toch te ontsnappen aan het sombere weer. Hij deelt een video op Instagram, waarop te zien is dat hij in het vliegtuig zit. Daarbij de tekst: “Als het regent in Dubai ben ik weg gap.”

error: Kopiëren mag niet!